Jobb garatin
Sitter på gamla vlt på 4 vån på Jobb garatin mån fre kl 9-12 . från med 10 nov 2010- 9 maj 2011. Försöka hitta pratik plats och jobb...Bussen i morse fastna vid Kronvägen buss 15 , fick gå där i från till stan var skönt . tiden var ca 8.20.
Blåbärskaka med limesmul
Ingredienser
125 g smör
1,5 dl mjölk
1,5 dl vaniljyoghurt, (2 %)
3 st ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl, (300 g)
1 msk bakpulver
2 dl blåbär + 2 msk vetemjöl, (100 g)
Limesmul:
75 g smör
1,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk rivet limeskal
Tillbehör:
blåbär
vaniljglass
Tillagning
Limesmulet ger blåbärskakan lite god knaprighet. Servera massor av blåbär och vaniljglass till.
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret och tillsätt mjölk och yoghurt. Dra kastrullen från plattan. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör- och mjölkblandningen under omrörning. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och rör ner det i smeten.
3. Smul: Smält smöret och blanda med mjöl, socker, vaniljsocker och limeskal.
4. Blanda bären med vetemjöl och rör ner dem försiktigt i smeten. Häll smeten i en långpanna, 25 x 35 cm, täckt med bakplåtspapper. Strö över limesmul. Grädda mitt i ugnen 35-40 min. Låt svalna och skär i rutor. Servera med blåbär och vaniljglass
Ingredienser
125 g smör
1,5 dl mjölk
1,5 dl vaniljyoghurt, (2 %)
3 st ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl, (300 g)
1 msk bakpulver
2 dl blåbär + 2 msk vetemjöl, (100 g)
Limesmul:
75 g smör
1,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk rivet limeskal
Tillbehör:
blåbär
vaniljglass
Tillagning
Limesmulet ger blåbärskakan lite god knaprighet. Servera massor av blåbär och vaniljglass till.
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret och tillsätt mjölk och yoghurt. Dra kastrullen från plattan. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör- och mjölkblandningen under omrörning. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och rör ner det i smeten.
3. Smul: Smält smöret och blanda med mjöl, socker, vaniljsocker och limeskal.
4. Blanda bären med vetemjöl och rör ner dem försiktigt i smeten. Häll smeten i en långpanna, 25 x 35 cm, täckt med bakplåtspapper. Strö över limesmul. Grädda mitt i ugnen 35-40 min. Låt svalna och skär i rutor. Servera med blåbär och vaniljglass
Kommentarer
Trackback