Fisksoppa med apelsin och stjärnanis
RÄKGRYTA
februari 6th, 2010
För 4 personer
1 gul paprika
1 röd paprika
1 stor burk champinjoner
1/2 dl koncentrerad apelsin juice
1/2 dl chilisås
3 dl grädde
700 gram skalade räkor
Gör så hör
Strimla paprikorna och fräs dom tillsammans med svampen.Tillsätt chilisåsen,juicen och grädden.Låt det koka i 10 min.Tillsätt de skalade räkorna men dom får ej kokas.Servera med ris och en sallad.
Fisksoppa med apelsin och stjärnanis
Ingredienser
4 port
500 g fiskfilé, t ex torsk och lax
2 purjolökar
2 msk vetemjöl
8 dl vatten
4 msk konc hummerfond
2 dl Arla Ko® vispgrädde
3 stjärnanis
1 tsk sambal oelek
rivet skal av 1 apelsin
Topping:
100 g skalade räkor
2 msk hackad timjan
1 finhackad vitlöksklyfta
Gör så här
Strimla purjolöken grovt och skär fisken i bitar. Vispa ihop mjöl och vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning. Tillsätt fond, grädde, stjärnanis, sambal oelek och apelsinskal. Lägg i fisk och purjolök. Låt soppan sjuda 3–5 min. Grovhacka räkorna och blanda med timjan och vitlök. Toppa med räkblandningen vid servering
Kommentarer
Trackback