1 aug 2011
Chocklad knappar
200 gram smör 3 dl strösocker 2 st ägg 1 dl kakao 2 dl vetemjöl 4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Topping 2 dl grädde 2 dl socker 2 msk ljus sirap 100 gram mörk blockchoklad 100 gram smör
Tillagning
Ca 20 stycken
1. Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen, rör sedan ned
socker och ägg, därefter dem torra ingredienserna.
2. Bred ut smeten i en liten långpanna ca 20x35 cm.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 15-20 min.
4. Ta ut och vänd upp kakan på ett smörpapper.
5. Till toppingen, blanda grädde, socker, sirap och choklad i en
kastrull.
6. Koka 10-15 min under omrörning till 118-120 grader.
7. Ta från värmen och rör ned smöret klickvis.
8. Bred toppingen över kakan och låt svalna en stund, ställ sedan in
den i kylskåpet för att stelna ordentligt.
9. Skär sedan i små godbitar på 3x3 cm.
Lite olika recept tänker jag ha här inne .
Kommentarer
Trackback