Apelsinrulle
Apelsinrulle
Botten
3 ägg
1 1/2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
Fyllning
1 apelsin
1 ägg
1 dl socker
25 g smör eller margarin
3 dl vispgrädde
1 dl skållad mandel
Garnering
vispad grädde
apelsinklyftor
kanel
Gör så här
1.Sätt ugnen på 250°C.
2.Botten: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna. Sikta ner blandningen i äggsmeten och rör om.
3.Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 4-5 min.
4.Stjälp upp kakan på sockrat smörgåspapper. Dra bort bakplåtspappret. Låt kakan kallna under långpannan.
5.Fyllning: Borsta apelsinen väl med ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet. Pressa ur saften.
6.Vispa ihop ägg, socker, apelsinskal och apelsinsaft i en kastrull. Sjud under vispning på svag värme tills krämen tjocknar. Klicka i matfettet under omrörning. Vispa krämen tills den svalnar.
7.Vispa grädden till fast skum. Grovhacka mandeln. Vänd ner apelsinkrämen och mandeln i grädden. Bred ut det på kakan och rulla ihop.
8.Garnering: Garnera med spritsad grädde, apelsinklyftor och sikta lite kanel över
Kommentarer
Trackback