Apelsinrulle

Apelsinrulle Botten 3 ägg 1 1/2 dl socker 1 dl potatismjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk kanel 1 tsk ingefära Fyllning 1 apelsin 1 ägg 1 dl socker 25 g smör eller margarin 3 dl vispgrädde 1 dl skållad mandel Garnering vispad grädde apelsinklyftor kanel Gör så här 1.Sätt ugnen på 250°C. 2.Botten: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna. Sikta ner blandningen i äggsmeten och rör om. 3.Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 4-5 min. 4.Stjälp upp kakan på sockrat smörgåspapper. Dra bort bakplåtspappret. Låt kakan kallna under långpannan. 5.Fyllning: Borsta apelsinen väl med ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet. Pressa ur saften. 6.Vispa ihop ägg, socker, apelsinskal och apelsinsaft i en kastrull. Sjud under vispning på svag värme tills krämen tjocknar. Klicka i matfettet under omrörning. Vispa krämen tills den svalnar. 7.Vispa grädden till fast skum. Grovhacka mandeln. Vänd ner apelsinkrämen och mandeln i grädden. Bred ut det på kakan och rulla ihop. 8.Garnering: Garnera med spritsad grädde, apelsinklyftor och sikta lite kanel över

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0