CHEESECAKE MED CHOKLADTÄCKE 10-12 bitar
CHEESECAKE MED CHOKLADTÄCKE 10-12 bitar
Botten
15 st digestivekex
1/2 dl florsocker
125 g smält smör
Fyllning:
400 g färskost av philadelphiatyp
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 st ägg
Täcke:
100 g vit choklad
2 dl creme fraiche
1 äggula
Garnering:
Jordgubbar
1. Krossa kexen med florsockret i en matberedare/mixer. Häll över smält smör och kör samman till en smuldeg.
Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten, en bit upp mot kanten.
Grädda i 175 grader i ca. 10 min. Ta ut bottnen och låt svalna något.
2. Vispa ihop färskost, socker, vaniljsocker och ägg till en slät smet. Häll smeten över kexbottnen och grädda i
ytterligare 30-35 min. Låt svalna.
3. Smält hackad vit choklad i en bunke över sjudande vattenbad. Obs! Bunkens botten bör inte nå vattnet i kastrullen.
4. Ta upp bunken, tillsätt creme fraiche och äggula under omrörning. Bred chokladen på kakan och ställ in i
kylen för att stelna, 4-5 tim eller över natten.
Garnera med jordgubbar
Kommentarer
Trackback