CHEESECAKE MED CHOKLADTÄCKE 10-12 bitar

CHEESECAKE MED CHOKLADTÄCKE 10-12 bitar Botten 15 st digestivekex 1/2 dl florsocker 125 g smält smör Fyllning: 400 g färskost av philadelphiatyp 1,5 dl socker 1 msk vaniljsocker 4 st ägg Täcke: 100 g vit choklad 2 dl creme fraiche 1 äggula Garnering: Jordgubbar 1. Krossa kexen med florsockret i en matberedare/mixer. Häll över smält smör och kör samman till en smuldeg. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten, en bit upp mot kanten. Grädda i 175 grader i ca. 10 min. Ta ut bottnen och låt svalna något. 2. Vispa ihop färskost, socker, vaniljsocker och ägg till en slät smet. Häll smeten över kexbottnen och grädda i ytterligare 30-35 min. Låt svalna. 3. Smält hackad vit choklad i en bunke över sjudande vattenbad. Obs! Bunkens botten bör inte nå vattnet i kastrullen. 4. Ta upp bunken, tillsätt creme fraiche och äggula under omrörning. Bred chokladen på kakan och ställ in i kylen för att stelna, 4-5 tim eller över natten. Garnera med jordgubbar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0