MARABOUFUDGE
Maraboufudge
Jag bara måste ge er som inte har gjort Maraboufudge tidigare, receptet för de är skitagoda!
Jag är så glad att jag vågade testa göra de och tackar så mycket för tipset jag fick:-)
Och det bästa är också att de går att variera nästa till det oändliga eftersom Marabou har ju mååånga olika smaker på sina chokladkakor:-D
MARABOUFUDGE
3dl vispgrädde
3dl strösocker
1dl sirap
50g smör
2msk honung
100g Marabou choklad valfritt (jag tog apelsinkrokant)
Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad gryta. Låt koka tills temperaturen är 120g (eller gör kultestet).
Rör i smör och honung och låt koka ytterligare 2 minuter. Finhacka chokladen. Ta grytan från värmen och rör i chokladen. Rör om tills den har smält. Klä en halv långpanna eller en annan form med smörpapper. Häll i smeten och ställ i kylskåpet. Skär i bitar när den svalnat.
Kommentarer
Trackback