Fisksoppa med apelsin och stjärnanis

RÄKGRYTA februari 6th, 2010 För 4 personer 1 gul paprika 1 röd paprika 1 stor burk champinjoner 1/2 dl koncentrerad apelsin juice 1/2 dl chilisås 3 dl grädde 700 gram skalade räkor Gör så hör Strimla paprikorna och fräs dom tillsammans med svampen.Tillsätt chilisåsen,juicen och grädden.Låt det koka i 10 min.Tillsätt de skalade räkorna men dom får ej kokas.Servera med ris och en sallad. Fisksoppa med apelsin och stjärnanis Ingredienser 4 port 500 g fiskfilé, t ex torsk och lax 2 purjolökar 2 msk vetemjöl 8 dl vatten 4 msk konc hummerfond 2 dl Arla Ko® vispgrädde 3 stjärnanis 1 tsk sambal oelek rivet skal av 1 apelsin Topping: 100 g skalade räkor 2 msk hackad timjan 1 finhackad vitlöksklyfta Gör så här Strimla purjolöken grovt och skär fisken i bitar. Vispa ihop mjöl och vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning. Tillsätt fond, grädde, stjärnanis, sambal oelek och apelsinskal. Lägg i fisk och purjolök. Låt soppan sjuda 3–5 min. Grovhacka räkorna och blanda med timjan och vitlök. Toppa med räkblandningen vid servering

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0