1 aug 2011

Chocklad knappar 200 gram smör 3 dl strösocker 2 st ägg 1 dl kakao 2 dl vetemjöl 4 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver Topping 2 dl grädde 2 dl socker 2 msk ljus sirap 100 gram mörk blockchoklad 100 gram smör Tillagning Ca 20 stycken 1. Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen, rör sedan ned socker och ägg, därefter dem torra ingredienserna. 2. Bred ut smeten i en liten långpanna ca 20x35 cm. 3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 15-20 min. 4. Ta ut och vänd upp kakan på ett smörpapper. 5. Till toppingen, blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. 6. Koka 10-15 min under omrörning till 118-120 grader. 7. Ta från värmen och rör ned smöret klickvis. 8. Bred toppingen över kakan och låt svalna en stund, ställ sedan in den i kylskåpet för att stelna ordentligt. 9. Skär sedan i små godbitar på 3x3 cm. Lite olika recept tänker jag ha här inne .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0